Wie ben ik?

Mijn naam is Tess Çark. Ik ben 40 jaar en moeder van 2 kinderen.

Al vroeg riep ik dat ik ‘juf’ wilde worden. Veel kinderen hebben dat natuurlijk op die leeftijd, maar ik wist het zeker! Toen ik 11 jaar was mocht ik dan eindelijk oppassen, hier is mijn werk begonnen met kinderen. Fantastisch! Tussen de kinderen waar ik op paste, zat een kindje met fragiel X. Wat een uitdaging was dat voor mij! Van het af en toe een paar uurtjes oppassen, werden dit al snel weekenden.

Na de middelbare school eindelijk naar de PABO Breda! Tijdens mijn opleiding heb ik iedere zaterdagochtend les gegeven aan allochtone kinderen. Deze kinderen liepen in het reguliere basisonderwijs achter en ik mocht deze kinderen extra begeleiding geven.

In mijn laatste jaar van de PABO kreeg ik dan eindelijk mijn eigen klas! Ik mocht de startersgroep gaan doen op basisschool De Meander. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende jaargroepen op basisschool KBS De Meander te Oosterhout.

Ik heb een licentie voor het geven van Kanjer trainingen.
Deze staat voor: vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect.

Toen ik nog voor de klas stond ervaarde ik iedere dag dat er veel kinderen waren die iets extra's nodig hadden. Als leerkracht wilde ik de groep zo goed en effectief mogelijk begeleiden. Helaas is het onderwijs er de laatste jaren niet echt beter op geworden, waardoor ik steeds minder tijd kreeg om alle kinderen goed te kunnen begeleiden. Dit zorgde bij mij voor een ontevreden gevoel. Hier moest ik iets mee doen!

In 2016 ben ik naast mijn werk als leerkracht kinderen individueel gaan begeleiden. Kinderen krijgen individueel of in tweetallen les in een rustige leeromgeving. Waar ik tijdens mijn lesgeven als leerkracht geen tijd voor had, kwam hier helemaal tot zijn recht! Ik kan echt in gaan op de behoeften van de kinderen. Ik kan ze weer meer zelfvertrouwen geven, zodat de resultaten verbeteren. Alles gebeurt spelenderwijs, want dat is waar ik voor sta; leren werkt alleen wanneer het leuk is!

Naar verloop van tijd kwamen er steeds meer aanmeldingen met de vraag om kinderen extra ondersteuning te geven. In Januari 2017 heb ik de keuze gemaakt om na 11 jaar op De Meander te hebben gewerkt, helemaal voor mijn eigen Praktijk te gaan en me in te zetten voor alle kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het geeft mij zoveel energie om kinderen weer hun zelfvertrouwen terug te geven en ze weer te kunnen zien stralen.

Ook geef ik vanaf Maart 2017 ondersteuning op basisscholen. Ik geef begeleiding aan kinderen met een Arrangement, zodat ze in de klas wat makkelijker mee kunnen komen.

Begeleiding
Rekenen
Lezen
Spelling